streda 30. septembra 2015

Summer Vibes layouty pre Pretty Papers

Leto je za nami a ja som začala robiť layouty z prázdninových fotiek mojej Alice. Na prvé dva som si vybrala kolekciu Summer Vibes od Simple Stories, ktorá je na letné projekty proste dokonalá. Letné farby, milé motívy, všetko ako má byť :) Prvý layout je v mojom typickom štýle, biely podklad, čierne prvky a farby.


Motív šípiek som naniesla cez šablónu pomocou čierneho pečiatkovacieho tušu a dofarbila kriedami na papier. Zopár papierov pod fotku som doplnila papierovými výsekmi, kartónovými nálepkami a svorkou Summer Vibes. A nakoniec som pridala jemné fŕkance farbami.




Na druhý layout som si vybrala papier Shine on, a aj keď layouty na farebný papier robím zriedkavo, tento som rozhodne chcela využiť.


Okrem kolekcie Summer Vibes som pridala iba motív šípiek cez šablónu bielym tušom, enamelové body a nálepky na fotky z kolekcie Enchanted.


sobota 26. septembra 2015

Layout so schovanými fotkami pre Papero amo

Mala som pár fotiek z narodeninovej oslavy mojej Alice, z ktorých som jej chcela spraviť minialbum, ale akosi som sa k nemu nedostala.. Fotky som mala vytlačené a narezané, tak som sa nakoniec rozhodla spraviť layout. Hneď som ale zistila, že všetky fotky sa mi tam nezmestia, pretože nemám rada, keď je layout „preplácaný“. A potom mi napadlo spraviť narodeninový layout tak, že všetky fotky schovám pod jednu, ktorá bude na layoute viditeľná. A podarilo sa:


Z pauzovacieho papiera som si spravila mini obálku, ktorú som zapracovala do vrstvenia pod fotkou a z jednej strany sa všetky fotky dajú vytiahnuť von. Obálku som si rozmerovo spravila podľa veľkosti fotiek, stredná strana je približne o 4 mm širšia ako fotky, bočné strany som dala tak, aby sa prekrývali.


Maketu som si vystrihla podľa obrázka a zložila.



Zlepila som ju pomocou obojstrannej lepiacej pásky.




Zo scrapbookového papiera som si vyrezala obdĺžnik, ktorý bol približne o 3 – 4 cm širší ako fotky a na jednej strane som ho trochu zahla.


Fotky som vložila do papiera a do obálky – pomocou tohto papiera sa dajú ľahko vytiahnuť von.
 



Spinkou som na neho prichytila nápis ŤAHAŤ a obálku som dala medzi jednotlivé vrstvy papiera. Tu je pár detailov:






štvrtok 24. septembra 2015

Tag pre priateľa

Farebná kombinácia modrej a hnedej je jednou z mojich obľúbených. V týchto farbách som vytvorila tag pre priateľa:


Pracovala som s gessom, šablónami, modelovacou pastou, sprejmi Lindy´s Stamp Gang na kartónovom podklade. Industriálny vzhľad som dodala metalickými pastami Inka Gold.




streda 23. septembra 2015

Námornícke prianie pre Pretty Papers + video tutorial

Kolekcia Naval Treaty od UHK Gallery mi učarovala svojim dizajnom vo vintage štýle a skvelými motívmi mora a námorníkov. Vytvorila som z nej pohľadnicu pre Pretty Papers, ktorá sa hodí ako narodeninové prianie pre námorníka alebo každého milovníka mora.






Video tutorial z procesu tvorby:

utorok 22. septembra 2015

Jesenná dekorácia

Leto sa pomaly skončilo a začína jeseň. Mám rada jeseň teplú, slnečnú a farebnú. Všetky tie farby - červená, hnedá, žltá, oranžová - to je moje. Na prechádzke som si nazbierala pár šípok a žaluďov, z ktorých som si potom vyrobila jednoduchú dekoráciu na dvere.


Použila som drevený rámik od Wycinanka, ktorý som nastriekala sprejom Lindy´s Stamp Gang Dark Chocolate Truffle. Na rámik som prilepila šípky, žalude, malú šišku a zopár ozdôb.




V takomto prírodnom štýle som vytvorila aj prvú inšpiráciu na vianočné darčekové balenie pre Wycinanka s halúzkami, šípkami, bielou vianočnou ružou a dreveným výsekom jeleňa.


utorok 8. septembra 2015

Sunshine in my Soul priania pre Pretty Papers

Predstavujem priania pre Pretty Papers vytvorené z kolekcie Sunshine in my Soul od Glitz Design, pri ktorých som okrem ozdôb pracovala iba s papiermi z tejto kolekcie.

Prvé prianie, ktoré som z nej vytvorila, je s kvetinami a je ladené do vintage štýlu.


Vybrala som si žlté papiere, ktoré som po okrajoch trochu obrúsila a zafarbila hnedým pečiatkovacím tušom. Lepenkový ornament od Wycinanka som nafarbila bielym gessom a hnedým tušom, tak ako aj papierové kvety. Pridala som špagát, bavlnenú stuhu a nápis. Všetky ozdoby som ešte na záver trochu pretrela bielym gessom.


Druhé prianie som nazvala cestovateľské a je prevažne v hnedých farbách.


Podkladové papiere som opäť po okrajoch obrúsila a nafarbila hnedým tušom. Na zdobenie som zvolila nálepky od Tima Holtza a lepenkové výseky bicykla a hviezd, ktoré som tiež celé zafarbila hnedým tušom. Pridala som ešte špagát, pár spiniek a falošné šitie po okrajoch.



Tretie prianie je tak trochu v štýle steampunk.


Na béžový podkladový papier som naniesla cez šablónu číre gesso zmiešané so striebornou akrylovou farbou. Z druhého papiera som vystrihla motýlie krídla, ktoré som tiež pretrela touto zmesou. Lepenkový výsek som zafarila modrým sprejom, čiernym pečiatkovacím tušom a striebornou farbou. Do stredu krídiel som prilepila malú žiarovku zo živice.


sobota 5. septembra 2015

Pohľadnica Follow your heart pre Wycinanka

Pohľadnica vo vintage štýle vytvorená pre Wycinanka s výrezom vtáčika a koruny.


Výrezy som nafarila bielym gessom, po uschnutí som ich jemne nafarbila tupovačom hnedým tušom po celej ploche, na záver silnejšie po okrajoch.




Detaily: