nedeľa 22. februára 2015

Inšpirácia

Občas dostávam otázku kde beriem inšpiráciu k tvorbe. Nie je jednoduché to povedať jednou vetou. Tých zdrojov je veľa, ale dva viem pomenovať presne.


Prvým sú jednoznačne farby. Keď som robila túto stránku, automaticky som siahla po mojich obľúbených farbách - ružová, oranžová, fialová, biela a zlatá. Veľmi rada ich kombinujem, a ako som si všimla, často ich používam. Naopak, veľmi málo využívam zelenú, modrú, žltú.. pre mňa sú to studené farby, a ja radšej tie teplé. Ale povedala som si, že to skúsim zmeniť, modrá som v poslednom čase použila pár krát a dnes mám na stole zelenú.



Druhým je samotný materiál, hlavne papiere. Sú také, ktoré keď zbadám, hneď viem, ako ich použijem. A platí to aj pri iných materiáloch, ktoré používam. 


A nakoniec som si uvedomila, že čím viac pracujem, tým ľahšie sa mi tvorí. Myslela som si, že keď budem pracovať a písať veľa, tak budem mať problém s inšpiráciou, že mi proste časom už nič nenapadne. Ale opak je pravdou. Aj teraz mám v pláne hneď niekoľko vecí, ktoré chcem vytvoriť, až som si musela založiť "blbník", kde si ich zapisujem, aby som nezabudla. Jediným problémom je čas..



V projekte boli použité:

Art Basics Heavy Gesso White, Prima Marketing

Art Basics Soft Gloss Gel, Prima Marketing
papier 7 Dots Studio, Dreamer, Sweet Dreams
papier 7 Dots Studio, Domestic Goddes, Proudly Handcrafted
sprej Lindy´s Stamp Gang, Magnolia Magenta Gold
sprej Lindy´s Stamp Gang, Ramblin´ Rose Pink
sprej Lindy´s Stamp Gang, Glory of the Seas Gold
pečiatky 7 Dots Studio, Illumination
pigment Ink Pad, Artiste, Black
lepenkový výsek kruhy, Scrapiniec
lepenkový výsek nápis, Scrapiniec  
vodové farby, KOOH-I-NOOR
korálky, čipka 

1 komentár:

  1. S časom sa niekedy dajú robiť zázraky :)
    Veľmi krásna práca a aj pre mňa je inšpiráciou!

    OdpovedaťOdstrániť