nedeľa 7. septembra 2014

Rolling in the Deep

Tento článok bude trochu iný, trochu osobnejší. Ale začnem malou okľukou. Občas, keď mám čas a nemám chuť ani energiu tvoriť, prezerám si svoje obľúbené stránky a blogy. Jednou z nich je Mixed Media Place, kde pozerám na umelecké kúsky doslovne s otvorenými ústami. Mixed media nie je moja obľúbená technika, vlastne som ju zatiaľ skúsila asi štyri krát, ale milujem pozerať sa na diela vytvorené touto technikou. Tentokrát som narazila na Summer Music Challenge vol. 2 s témou na tvorenie Rolling in the Deep od Adele.
Adele - kto by ju nemal rád? Skvelý hlas, texty, hudba, emócie.. Tiež som ju svojho času počúvala často, a Rolling in the Deep je silná a krásna pieseň (aj keď nie je mojou no. 1). Pustila som si ju a pozerala si výtvory DT. Vau, úžasné.. Chytilo ma to. A tak vzniklo toto plátno


Rolling in the Deep je pre mňa piesňou o smútku, hneve, ale aj o sile, ktorá z toho hnevu pramení, a novom začiatku.  Mohli sme mať všetko, krúžim v hlbinách..smútok. Ja som si ale vybrala práve tú silu, keď po ochromení človek začína cítiť..v mojom srdci začína horieť oheň. Plátno je tmavomodré s čiernymi a červenými prvkami - hĺbka, smútok, rany. Ale v srdci začína horieť oheň, ktorý prebúdza city a teplo. Zatiaľ iba iskričky, ale začínajú priťahovať život a vyvádzajú z temnoty.






Bol večer, keď som začala, a fakt neskoro v noci, keď som skončila. Išlo to ľahko, intuitívne, ale nedokončila som to. Myšlienka ale bola jasná, ostala. Nie som umelec, ale dať takto zo seba von emócie je neskutočne oslobodzujúce..a tak ako ľahko sa mi toto plátno robilo, tak sa mi o ňom teraz ťažšie píše..

-----------------------------------------------------------

Adele, Rolling in the Deep. Strong song full of emotions, I feel sadness, rage, but also a strenght and a new beginning. And this strenght is what I chose from this song. After a moment, when you are numb and feel nothing, the fire is starting to burn. Just a little sparks, but they are starting to tight life.

V tomto projekte boli použité / Credit:
plátno / canvas Crelando
papierové ruže / paper roses, Prima Marketing
biela štruktúrovacia pasta / white texture effect, Martha Stewart
akrylová farba / acrylic paint C.Kreul, el Greco, Titanium White
akrylová farba / acrylic paint C.Kreul, Hobby Line, Steel Blue
Distress Stain, Tim Holtz, Chipped Sapphire
lak / flack varnish Rayher, DecoArt
akrylová farba / acrylic paint Docrafts, Artiste, Metallic Bronze
pečiatka / stamp Kaiser Craft, Diamonds 
pečiatkovacia farba / pigment Ink Pad, Artiste, Black
pečiatkovacia farba / pigment Ink Pad, Artiste, Chocolate 
vodové farby / watercolours KOOH-I-NOOR
noviny / newspaper
gáza, niť / gauze, stitch
obrázok / photo by The Graphics Fairy 

4 komentáre:

  1. Áno, áno a ešte raz áno! Výborná práca, emócie je z nej priam cítiť aj takto virtuálne! Pre mňa pekný umelecký zážitok!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Captivating piece! Thank you for joining the Mixed Media Place challenge!

    OdpovedaťOdstrániť